Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1 kg vaddisznó lapocka
» 2-3 ek vegyes gombapor, vagy 1 ek szarvasgombás olaj
» 20-25 dkg füstölt szalonna
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 2 db érett paradicsom, vagy 1 kis doboz sűrítmény
» 1-1 tk kakukkfű, rozmaring, bazsalikom keverék
» 3 dl tejföl
» a tésztához:
» 1 kg liszt
» 5 ek olaj
» 1 cs szárított élesztő
» 1 ek cukor
» 1/2 ek só
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolgozzuk, és az így kapott kenyértésztát meleg, de nem forró helyen, lefedve kelni hagyjuk 1-1,5 órán keresztül.

Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szintén felaprózott hagymát és azt is aranybarnára pirítjuk. Ekkor kerül a lábasba a nagylyukú darálón ledarált vaddisznó lapocka, amit sóval és borssal meghintve a zsírjára pirítunk.
Ha mindezzel megvagyunk, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, és tovább ízesítjük a zúzott fokhagymával illetve a szárított és megtört zöldfűszerekkel, valamint a gombaporral, és/vagy szarvasgombás olajjal. Néhány perc múlva levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt, majd hagyjuk kissé kihűlni.

A kenyértésztát, ha megkelt, lisztezett deszkán 3 részre osztjuk és mindegyuk részt kb. ceruza vastagságúra nyújtjuk ki. Az egyes lapokat megtöltjük a fűszeres vaddisznóhússal, felgöngyöljük, és tojással megkenve, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Melegen és hidegen egyaránt finom borkorcsolya, de reggelire, vagy uzsonnára is bátran kínálhatjuk. Tokaji bort kínáljunk hozzá.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 17:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagait, tojás kivételével, szalonnát apró, nagyobb lábasban, szintén felaprózott, nagylyukú darálón, zsírjára pirítunk, apróra vágott, zúzott fokhagymával, egyes lapokat, fűszeres vaddisznóhússal, zöldfűszerekkel, vaddisznóhússal, Kenyértésztában, felgöngyöljük, kenyértésztát, összekeverjük, kenyértésztát, előmelegített, szarvasgombás, szarvasgombás, kiolvasztjuk, vastagságúra, paradicsomot, aranysárgára, alapanyagait, borkorcsolya, aranybarnára, fokhagymával, kínálhatjuk, felaprózott, kidolgozzuk, kivételével, beletesszük, gombaporral, lisztezett, bazsalikom, vaddisznó lapocka, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, tejföl, tésztához, liszt, olaj, szárított élesztő, cukor, tojás,
Olivier saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos leves
0 komment 2 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Csőben sült karfiol gyorsan
0 komment 13 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros marhapörkölt
0 komment 1 ember kedveli
Vienetta
0 komment 8 ember kedveli
Borsóleves vajas galuskával.
0 komment 5 ember kedveli
Rokfortos rántott csirkemell burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 6 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Fordított narancs torta
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.